Европейският парламент ще гласува днес (27 април) ратификацията на споразумението

...
Европейският парламент ще гласува днес (27 април) ратификацията на споразумението
Коментари Харесай

ЕП гласува търговската сделка с Великобритания по Брекзит

Европейският парламент ще гласоподава през днешния ден (27 април) ратификацията на съглашението за търговия и съдействие сред Европейски Съюз и Англия, определящо връзките след Брекзит, оповестява БГНЕС. Резултатът обаче ще стане явен обществено на следващия ден (28 април).
Ако евродепутатите гласоподават " за ", както се чака, това ще приключи приемането на пакта от двете страни. В момента той се ползва краткотрайно до приемането му от Европейския парламент, откакто английските депутати го ратифицираха в деня на подписването му, на 30 декември 2020 година
 Брекзит: Екологичен потенциал ще гласоподава комерсиалната договорка с Англия на 27 април Брекзит: Екологичен потенциал ще гласоподава комерсиалната договорка с Англия на 27 април
Европейският парламент ще организира гласоподаване идващия вторник за одобрение на съглашението за търговия и съдействие сред Европейски Съюз и...
На 25 декември Англия и Европейският съюз подписаха комерсиална договорка след 10 месеца интензивни договаряния, която им разреши да смекчат икономическия потрес от Брекзит. Тя разреши след напускането на Европейски Съюз Англия да не се сблъска с мита за търговията през Ламанша.
Англия напусна Европейски Съюз публично през януари 2020 година след извършен през 2016 година референдум, с което стана първата страна, която се отдели от политическия и икономическия план за Европа.
Лондон остана привързан с разпоредбите на Европейски Съюз по време на временен интервал, който продължи до среднощ на 31 декември, когато Англия напусна единния пазар и митническия съюз на блока.
Окончателното съглашение от 2000 страници беше арестувано от зародилия в последния миг спор за риболова. Брюксел и Лондон обсъждаха достъпа на риболовците от Европейски Съюз до водите на Англия при започване на 2021 година. Председателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че макар че Обединеното кралство ще се трансформира в „ трета страна “, ще бъде приближен сътрудник. Британският министър председател Борис Джонсън, настоя, че това е " добра договорка за цяла Европа, както и за нашите другари и сътрудници ".
Според комерсиално съглашение сред Европейски Съюз и Англия Северна Ирландия, която напусна Европейски Съюз като част от Обединеното кралство, остана част от митническата територия на Европейски Съюз. Този двоен статут заобикаля появяването на граница сред Ълстър и членът на Европейски Съюз Ирландия, само че изисква въвеждането на контролни процедури за придвижването на избрани артикули в Северна Ирландия от други елементи на Обединеното кралство.
 Лондон остава в „ Хоризонт Европа “ Лондон остава в „ Хоризонт Европа “
Британското държавно управление е взело решение в последния миг да даде в допълнение 250 милиона паунда с цел да остане в програмата на Европейски Съюз за...
В Европейски Съюз решението, взето от английските управляващи, беше подложено на остра рецензия. Заместник-ръководителят на Европейската комисия Марош Шефчович незабавно упрекна Лондон в нарушение на изискванията на съглашението за Брекзит.
Протоколът за Северна Ирландия разрешава безпроблемно придвижване на хора на остров Ирландия посредством въвеждане на поредност от митнически инспекции сред Северна Ирландия и останалата част на Обединеното кралство. Откакто Лондон и Брюксел реализираха съглашение за връзките след Брекзит, това е трайна точка на различия.
През март тази година Европейски Съюз започва две правосъдни производства против Англия поради нарушавания от страна на Лондон на протокола от съглашението за Брекзит, отнасящ се до Ирландия.
Борис Джонсън предприе едностранно дейности за облекчение на бюрокрацията във връзка с протокола за Северна Ирландия в опит да сведе до най-малко спирането на търговията сред континента и Белфаст. Правителството на Англия едностранно удължи гратисния интервал за редица артикули, изпратени до Северна Ирландия от други елементи на Обединеното кралство, очакван в Протокола за Северна Ирландия като част от съглашението за отдръпване от Европейския съюз.
Правителството на Англия беше насила да промени изискванията на съглашението под натиска на бизнесмени, които предизвестиха за вероятно спиране на доставката на артикули в светлината на нуждата от попълване на митнически заявления и подлагане на спомагателни инспекции, които в бъдеще заплашват да изпразнят рафтовете по магазините.
 Брекзит: Европейски Съюз стартира правосъдни производства против Англия поради нарушавания Брекзит: Европейски Съюз стартира правосъдни производства против Англия поради нарушавания
Европейски Съюз започва две правосъдни производства против Англия поради нарушавания от Лондон на протокола от съглашението за бракоразвод за Брекзи...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР