Европейският парламент се опитва да принуди лидерите на ЕС да

...
Европейският парламент се опитва да принуди лидерите на ЕС да
Коментари Харесай

Европейският парламент поиска промени в основополагащите договори на ЕС

Европейският парламент се пробва да принуди водачите на Европейски Съюз да стартират диалог по отношение на реформирането основополагащите контракти на Европейски Съюз, написа европейската редакция на американския вестник " Политико ".

Европарламентът в четвъртък утвърди с преобладаващо болшинство резолюция, призоваваща водачите на Европейски Съюз да свикат Европейска спогодба, с цел да се променят " незабавно " европейските контракти . Екологичен потенциал упорства да се създадат проверки, които да анулират разпоредбите, изискващи единогласие на Европейски Съюз във връзка с избрани решения, в това число налагане на наказания . Триста петдесет и пет членове на Народното събрание гласоподаваха " за ", до момента в който 154 бяха срещу.

Този ход способства за натрупването на инерция за слагане на въпроса в дневния ред на срещата на върха на водачите на Европейски Съюз по-късно този месец. По време на спор с евродепутатите преди гласуването, Клеман Бон, министърът по европейските въпроси на Франция, която ръководи Европейски Съюз на ротационен принцип, даде обещание да даде приоритет на тематиката по време на идната среща на върха. Въпреки обещанието му обаче доста водачи на Европейски Съюз остават скептични по тематиката .

" Ангажиментът, който поемаме, е да стартираме дебата без закъснение ", сподели той, " даже и да е сложен и на първо място, тъй като е сложен ".

Дебатът по отношение на смяната на договорите на Европейски Съюз се води в продължение на няколко години из целия континент, като голям брой публични лица и национални водачи показват възходящо отчаяние от способността на една страна да провали даже дребни решения, като издаването на взаимни изказвания на Европейски Съюз. Войната на Русия в Украйна направи дебата по-належащ - Европейски Съюз видя по какъв начин, даже в случай че други страни значително са се споразумели.

Резолюцията, призната в четвъртък, предлага тези диалози да бъдат изнесени на Европейска спогодба, която ще събере представители на разнообразни парламенти, както и държавни и държавни ръководители . Тяхната задача, се споделя в резолюцията, ще бъде да трансформират договорите на Европейски Съюз, с цел да подсигуряват, че " Съюзът има компетентността да подхваща по-ефективни дейности по време на бъдещи рецесии ".

Сега водачите на Европейски Съюз би трябвало да решат дали да проведат такава спогодба, която би трябвало да одобрят с болшинство. Но в действителност смяната на договорите ще изисква консенсус, който наподобява доста малко евентуално.

Резолюцията от четвъртък е продължение на, просторен конгрес, предопределен да събере противоположна връзка от жителите за преструктурирането на Европейски Съюз. Политиците помогнаха за материализирането на противоположната връзка в 49 оферти и 326 ограничения, предопределени да осъществят тези хрумвания.

Някои от по-забележителните оферти включват провеждането на референдуми в целия Европейски Съюз по избрани въпроси и поправяне на разпоредбите за единогласие, които разрешават на една страна да блокира решения в чувствителни области като данъчното облагане и външната политика .

" С историческо гласоподаване Парламентът изпрати ясно обръщение до Съвета: Ние сме подготвени да поемем нашата отговорност и да реформираме Европейския съюз, за ​​да увеличим способността му да работи и да се отървем от парализиращия принцип на единогласие ", сподели Габриеле Бишоф, немски социалист, евродепутат, който оказа помощ за изработването на резолюцията. " С спогодба имаме късмет да реализираме... и да засилим демократичната и обществена резистентност.

По-конкретно, резолюцията приканва Европейски Съюз да премине към предел на " квалифицирано болшинство " за решения по отношение на " съответни области, като приемането на наказания ", както и " при положение на изключителна обстановка ".

Резолюцията също по този начин упорства Парламентът да получи " правото да инициира, променя или анулира законодателство ". В момента единствено Европейската комисия може да предлага законодателство .

Но някои държавни управления на Европейски Съюз към този момент дадоха изясненост, че се опълчват на смяната на контракта, като настояват, че този ход единствено ще отвлече вниманието на блока от по-належащи въпроси. Миналия месец 13 страни от Европейски Съюз, в това число всички балтийски и скандинавски членки, обявиха, че " не поддържат недомислени и преждевременни опити за пускане на развой за смяна на контракта ".

Бон, френският министър, означи, че Европейски Съюз може да приложи някои от гражданските оферти без смяна на контракта, изключително тези по отношение на опазването на здравето, търговията или образованието. И той повтори обещанието, което ръководителят на Комисията Урсула фон дер Лайен даде през май, когато тя даде обещание да разгласи " първите нови оферти " в отговор на приноса на жителите по време на идната си тирада за положението на Съюза през септември.
 Екологичен потенциал отхвърли да възобнови договарянията за участие на Турция в Европейски Съюз
Екологичен потенциал отхвърли да възобнови договарянията за участие на Турция в Европейски Съюз

Анкара трайно се отдалечава от полезностите и стандартите на Съюза
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР