Европейският парламент се опасява, че Русия и Китай може да

...
Европейският парламент се опасява, че Русия и Китай може да
Коментари Харесай

ЕП обезпокоен: Китай и Русия може да засилят влиянието си в Афганистан

Европейският парламент се притеснява, че Русия и Китай може да засилят въздействието си в Афганистан след изтеглянето на войските на НАТО оттова.

„ Европейският съюз би трябвало да създаде нова тактика за Афганистан и за целия район, отчитайки новите условия, свързани с обстоятелството, че Русия и Китай могат да запълнят бързо политическия вакуум “, се споделя в изказване на водачите на Екологичен потенциал, оповестено на уеб страницата на институцията.
 Китай с директна стъпка към Русия за обща политика в Афганистан Китай с директна стъпка към Русия за обща политика в Афганистан
Китай и Русия би трябвало да пазят законните си ползи в Афганистан, да си обезпечават взаимна поддръжка и да оказват помощ на талибаните да...

Според евродепутатите, Пакистан, Иран и Индия би трябвало да бъдат призовани към градивна роля в Афганистан. На фона на „ сериозната и трагична “ обстановка те приканиха всички страни да се погрижат за безвредната и проведена евакуация от Афганистан на задграничните жители и афганистанците, които желаят да изоставен страната.

„ Ние носим моралната отговорност пред тези, които работиха за структурите на Европейски Съюз, за сътрудниците по НАТО и за интернационалните и неправителствени организации “, се акцентира в изказването.

Авторите акцентират, че филантропичните старания имат висш приоритет.

„ Европейският съюз, дружно с други сътрудници, би трябвало незабавно да се ангажира с разрешаването на филантропичната рецесия в Афганистан, с разселването на цивилни, дефицита на храна, сушата и пандемията от COVID-19. Предотвратяването на нова миграционна рецесия е в наш личен интерес “, се споделя в изказването на водачите на Европейския парламент. 

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР