Европейският парламент съобщи, че ЕП е приел в четвъртък резолюция,

...
Европейският парламент съобщи, че ЕП е приел в четвъртък резолюция,
Коментари Харесай

ЕП настоява Русия да отмени незабавно закона за чуждестранните агенти

Европейският парламент заяви, че Екологичен потенциал е приел в четвъртък резолюция, която прави оценка въпроса с правата на индивида в Русия. Евродепутатите приканиха съветските управляващи неотложно да анулират закона за " задграничните сътрудници " и да приведат настоящото законодателство в сходство с конституцията и отговорностите на страната по интернационалното право.

Руският закон от 2012 година задължава локалните неправителствени организации да се записват в Министерството на правораздаването като " организации с функционалности на задгранични сътрудници ", в случай че получават задгранично финансиране и вземат участие в действия, разказани като " политически ".

Резолюцията осъжда признатите промени в закона, които доста уголемяват неговия обсег и дават опция обособени хора да бъдат дискредитирани и обозначени като " задгранични сътрудници ". Тази мярка постоянно се употребява против представители на гражданското общество, членове на опозиционни партии, блогъри и самостоятелни публицисти, декларира Екологичен потенциал.

Евродепутатите означават, че законът постанова условия за вписване, осчетоводяване и квалифициране на изявленията, и неспазването му се трансформира в закононарушение, с опция за налагането на тежки административни санкции или отнемане от независимост до две години.

По този закон към 80 неправителствени организации (НПО) са възприети като " задгранични сътрудници ", в това число всички водещи Неправителствени организации в региона на правата на индивида в Русия. Досега 49 съветски Неправителствени организации са внесли тъжби пред Европейския съд по правата на индивида с пояснението, че " законът (...) нарушава права на индивида, в това число правата на независимост на изложение и на сдружаване ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР