Европейският парламент реши днес да свали имунитетите на евродепутатите Андреа

...
Европейският парламент реши днес да свали имунитетите на евродепутатите Андреа
Коментари Харесай

ЕП свали имунитета на двама депутати заради Катаргейт

Европейският парламент реши през днешния ден да смъкна имунитетите на евродепутатите Андреа Коцолино и Марк Тарабела, свързани с следствието, станало известно като " Катаргейт ".

В известие на Екологичен потенциал се отбелязва, че решението е по искане на белгийските управляващи, които водят разслредването по случая. Преди дни комисията на Екологичен потенциал по правни въпроси единомислещо поддържа настояването на следователите.

Телевизионни изображения онлайн демонстрираха, че Тарабела е дал своя вот в поддръжка на свалянето на личния си имунитет, съобщи Асошиейтед прес.

Двамата отхвърлиха всевъзможни връзки със абсурда, в който катарски и марокански чиновници са обвинени в предложение на подкупи, с цел да повлияят на решенията в Европейския парламент. Катар и Мароко също изрично отхвърлиха да са забъркани, само че Народното събрание спря работата по всички свързани с Катар досиета.

Според отчета, направен, с цел да разреши повдигането на имунитета на Тарабала, белгийското следствие казва, че той „ може да е бил забъркан в корупционни дейности, свързани с интервенция от една или повече непознати страни, целящи да повлияят на дебатите и решенията, вземани в Европейския парламент  ”
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР