Европейският парламент реши днес да обсъди отново въпроса с охраната

...
Европейският парламент реши днес да обсъди отново въпроса с охраната
Коментари Харесай

Европейският парламент обсъди отново охраната на външните граници на ЕС

Европейският парламент реши през днешния ден да разиска още веднъж въпроса с защитата на външните граници на Европейски Съюз и цялостния метод към миграцията. Предвижда се в сряда евродепутатите да се произнесат по заключенията на Европейския съвет, свързани с граничната сигурност.
Прочетете още
Одобрено бе предлагането евродепутатите да изискат от Европейската комисия и Съвета на Европейски Съюз данни за напредъка по съответното законодателство.

Групата " Обнови Европа " настоя, че заключенията от срещата на върха са политически изказвания, тъй като Европейският съвет, за разлика от Екологичен потенциал, не е нито законодател, нито ръководеща бюджета институция. 

Социалистите и демократите настояха, че заключенията от срещата в Брюксел предходната седмица, въпреки завоалирано, плануват европейско финансиране за издигането на огради. Наричат го " средства за защита на границите и инфраструктура ", само че не сме простаци и знаем какво значи това; всяко евро, вложено в огради по границите, не би могло да помогне за друго и да послужи за уязвимите, прибавиха от тази политическа група.

От групата на Европейската национална партия означиха, че социалистически държавни управления в Европа " вярно " употребяват огради за преодоляване на миграцията.

От " Идентичност и народна власт " показаха, че доста страни от Европейски Съюз предходната седмица са поискали европейско финансиране за външните граници, с цел да се предпазят от всеобща миграция, само че не са получили поддръжка от Европейската комисия. Тази парламентарна група укори Германия, че е напът да одобри едностранна мярка и да предложения пет милиона мигранти до 2035 година - стъпка, която визира и останалите страни от Европейски Съюз.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР