Европейският парламент реши да отнеме временните акредитации на всички нови

...
Европейският парламент реши да отнеме временните акредитации на всички нови
Коментари Харесай

Европарламентът лиши всички испански депутати от акредитация

Европейският парламент реши да отнеме краткотрайните акредитации на всички нови испански евродепутати, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Мярката е подхваната откакто на Карлес Пучдемон и Тони Комин е бил отхвърлен достъп до Екологичен потенциал в сряда вечерта с претекста, че институцията към момента не разполага с " формалния лист " на испанските евродепутати, сподели пред Агенция Франс Прес един от юристите на Пучдемон.

По негова информация другите испански евродепутати към този момент са се акредитирали. Адвокатът дефинира отношението към Пучдемон и Комин като  " случайно и дискриминационно " решение на Екологичен потенциал.

Сезиран от тримата ръководители на испанските делегации от Народната партия, Испанската социалистическа работническа партия и партия " Гражданите ", които са съперници на каталунските сепаратисти и акцентираха риска от политически вълнения в Испания, ръководителят на Екологичен потенциал Антонио Таяни взе решение да отнеме краткотрайните акредитации на всички испански евродепутати.

Отбелязвайки, че окончателните резултати от европейските избори към момента не са публично оповестени, Таяни сподели, че е взел това решение, с цел да избегне " всякаква интервенция в национална процедура ".

Бившият каталунски районен водач Пучдемон се откри в Белгия, с цел да избегне правосъдно гонене в Испания. Той бе отпред на листата на сепаратистите " Свободни за Европа ", която завоюва 2 места в Екологичен потенциал.

Според испански парламентарни източници избирането му може да бъде одобрено чак откакто постави клетва персонално пред испанската изборна комисия. Но той ще бъде неотложно задържан, в случай че се върне в Испания. Според отбраната такова нещо въобще не е планувано в европейското законодателство и опонира на разпоредбите на Екологичен потенциал.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР