Европейският парламент решава дали ще задейства процедура, която да доведе

...
Европейският парламент решава дали ще задейства процедура, която да доведе
Коментари Харесай

Европарламентът решава за премахването на лятното часово време


Европейският парламент взема решение дали ще задейства процедура, която да докара до премахването на лятното часово време. Ако депутатите в Страсбург поддържат концепцията, зад която застават най-много балтийските и скандинавските страни. Анализите демонстрират пък че промяната на стрелките два пъти годишно въздейства освен зле на биологичния часовник на хората, само че носи и избрани стопански загуби.

Според разбор на Европейската комисия разбъркването на биологичния часовник се оказва нездравословно за близо 20% от европейците. Това касае най-много за хората с лабилна душeвност, със сърдечно-съдови проблеми или с нарушавания в ендокринната система, съобщи Нова ТВ.

Смяната тутакси е въведена, с цел да се пести сила. В България изследване е посочило, че лятното часово време пести силата, която АЕЦ „ Козлодуй " създава за 12 часа при цялостна мощ.

Ако евродепутатите решат да задействат процедурата по анулацията на лятното и зимното часово време, те ще призоват Еврокомисията да отстрани този режим. Което обаче също ще отнеме време.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР