Европейският парламент прокара пътя за въвеждане на единно зарядноПотребителите на

...
Европейският парламент прокара пътя за въвеждане на единно зарядноПотребителите на
Коментари Харесай

След важно гласуване в Брюксел – чакаме iPhone с USB Type-C

Европейският парламент прокара пътя за въвеждане на единно зарядно

Потребителите на iPhone най-накрая може да получат стремежи USB Type-C порт
(снимка: CC0 Public Domain)

Мечтата на милиони консуматори на Apple скоро ще стане действителност. Европа вкарва обединен конектор за зареждане на мобилни устройства и това евентуално ще бъде USB Type-C, какъвто iPhone не предлага все още.

Европейският парламент гласоподава през вчерашния ден с голямо болшинство приемането на обединен общоприет порт за зареждане на мобилни устройства. 582 парламентаристи гласоподаваха за приемането на стандарта, 40 бяха срещу, а 37 въздържали се.

Сега Европейската комисия би трябвало да изготви правилник за единно зарядно до юли 2020 година Въпреки че законодателите не са показали точния стандарт, с огромна възможност това ще бъде USB Type-C, отбелязва TechRadar.

Промяната в европейското законодателство ще засегне съществено производителите на мобилни устройства и изключително Apple. Докато производителите на смарт телефони и таблети с Android сами интензивно минават към конектор USB Type-C, Apple се съпротивлява и държи на личния си Lightning интерфейс.
още по тематиката
Компанията не е удовлетворена от сходно развиване и подлага на критика самодейността на Европейския парламент. Apple твърди, че универсалното зарядно ще „ задуши нововъведенията ”.

Портът Lightning се появи за първи път в iPhone 5, а преди този момент смарт телефоните на Apple използваха обемисти зарядни устройства. През 2018 година компанията пусна устройство с USB Type-C и това беше iPad Pro. Слуховете за преход на iPhone към USB Type-C вълнуват почитателите на Apple от няколко години, само че „ чудото ” все не се случваше.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР