Европейският парламент призовава Съвета на Европейския съюз (ЕС) да въведе

...
Европейският парламент призовава Съвета на Европейския съюз (ЕС) да въведе
Коментари Харесай

Евродепутати призоваха за прекратяване членството на Беларус в международни спортни организации

Европейският парламент приканва Съвета на Европейския съюз (ЕС) да вкара нови самостоятелни и секторни наказания против Минск , в това число против държавни компании, осведоми ТАСС. Това се споделя в проекторезолюцията за спешно кацане на аероплан на Ryanair в Минск. „ Призоваваме Съвета на Европейски Съюз да разшири допустимо най-скоро листата на лицата и организациите, подложени на наказания от Европейски Съюз, в това число виновните за прихващането и насилственото кацане на полета на Ryanair, както и за ареста на Роман Протасевич и София Сапега “, се изяснява в отчет.
Там се приказва и за нуждата от незабавно използване на четвъртия пакет наказания , който включва лица, " забъркани в изборна машинация и нарушавания на човешките права ", съдии и чиновници на реда, взели участие в ареста и преследването на опозиционери. Отделно създателите на резолюцията приканиха за въвеждане на наказания против телевизионния публицист Марат Марков, който интервюира арестувания Протасевич.
 Тихановска: Чехия да инициира интернационален арбитражен съд за изборите в Беларус Тихановска: Чехия да инициира интернационален арбитражен съд за изборите в Беларус
Бившият кандидат-президент се разгласи за приемане на самостоятелни интернационалните наказания против съдии, длъжности лица и предприемачи, които по...
Предлага се да се вкарат секторни наказания, " засягащи търговията със недопечен петрол и петролни артикули, стомана и дървопреработвателна индустрия ". Освен това, създателите на резолюцията приканват за преустановяване на съдействието и финансирането на белоруските държавни банки и за ограничение на кредитните линии на интернационалните банки за дъщерни банки в Беларус, както и за разглеждане на въпроса за краткотрайното изключване на Беларус от SWIFT система. Други страни сътрудници от Европейски Съюз също са поканени да се причислят към глобите, в това число възбраната за полети за беларуски самолетни компании.
„ Европейският парламент е съществено угрижен за помощта на Русия за режима на президента на Беларус Александър Лукашенко, в това число посредством финансова поддръжка и тясно съдействие на специфичните служби “, се споделя в документа. Неговите създатели упорстват да " проверяват ролята на Русия " в случая с насилственото кацане на самолета на Ryanair и при положение на идентифициране на жителите на Руската федерация, директно или индиректно забъркани в това, да им наложат наказания в сходство световният режим на наказания за нарушавания на правата на индивида в действие от декември 2020 година
Държавите-членки на Европейски Съюз упорстват да обединят напъните си, изключително във връзка с обмена на разследваща информация , по отношение на обстановката в Беларус и да " изгонят всички добре познати белоруски разузнавачи " от Европейски Съюз. „ Призоваваме ръководителя да ограничи достъпа на личния състав на белоруското посолство в Брюксел до Европейския парламент (ЕП) , както и тяхното физическо и виртуално присъединяване в събитията на Екологичен потенциал и да преразгледа въпросите за обмена на информация с белоруската дипломатическа задача “, написа в документа.
Евродепутатите приканиха за преустановяване на участието на в интернационалните спортни организации и ограничение на достъпа на националния тим на страната до интернационалните надпревари, в това число Олимпийските игри в Токио. Те се оповестиха и за лишаването на белоруската държавна телевизия от правата за лъчение на мачове от Европейското състезание по футбол и прехвърлянето на тези права гратис на самостоятелния ефирен канал Белсат, чийто седалище се намира в Полша.
 Съединени американски щати удължиха глобите против Беларус Съединени американски щати удължиха глобите против Беларус
Съединени американски щати удължиха глобите против Беларус с още една година, написа БГНЕС. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън удължи глобите от 2006 година против Бел...
Освен това, се предлага да се сътвори интернационален арбитражен съд , който да преследва лицата, свързани с управляващите, за хипотетични закононарушения. Авторите приканват интернационалната общественост да помогне при търсенето на доказателства за тези закононарушения и приветстват самодейността на редица страни от Европейски Съюз да приготвят правосъдни каузи в този подтекст на правилото на универсалната пълномощия. Както всички други резолюции на Екологичен потенциал, този документ има чисто съвещателен темперамент и не е наложителен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР