Европейският парламент призова за гарантиране на равнопоставени условия чрез стабилни

...
Европейският парламент призова за гарантиране на равнопоставени условия чрез стабилни
Коментари Харесай

Европарламентът каза при какви условия ще подкрепи търговската сделка с Лондон

Европейският парламент прикани за гарантиране на равнопоставени условия посредством постоянни задължения и " динамичното привеждане в сходство " на разпоредбите на Европейски Съюз и Обединеното кралство, съобщи пресслужбата на институцията.

В сряда, Европейският парламент гласоподава резолюция, представяща неговия първичен принос за идните договаряния с английското държавно управление за новото партньорство след преходния интервал на Брекзит. Текстът беше признат с 543 гласа " за ", 39 гласа " срещу " и 69 гласа " въздържал се ".

Парламентът желае съглашението за асоцииране с Обединеното кралство да бъде допустимо най-задълбочено, учредено на три съществени стълба: икономическо партньорство, партньорство в региона на външните работи и характерни секторни въпроси. Въпреки това, трети страни не могат да се възползват от същите права като страните членки на Европейски Съюз и целостта на единния пазар на Европейски Съюз и неговия митническия съюз би трябвало да бъдат непокътнати във всеки един миг, декларират евродепутатите.

За да реализират ново амбициозно съглашение за свободна търговия, евродепутатите като цяло са съгласни с насоките за водене на договаряния, които Европейската комисия е предложила. Като се има поради размерът на стопанската система на Обединеното кралство и близостта му, бъдещата конкуренция с Европейски Съюз би трябвало да бъде отворена и почтена при " равнопоставени условия ", което значи гаранции за идентични правила, наред с други неща, за обществени, екологични, данъчни, държавни помощи, отбрана на потребителите и въпроси свързани с климата.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР