Европейският парламент прие резолюция за замразяване на . Резолюцията е

...
Европейският парламент прие резолюция за замразяване на . Резолюцията е
Коментари Харесай

ЕП прие резолюция за замразяване на преговорите с Турция за влизане в ЕС

Европейският парламент одобри резолюция за заледяване на. Резолюцията е призната с голямо болшинство от 480 „ за “, 64 „ срещу “ и 150 „ въздържали се “, оповестява Евроактив.
Групата на (ЕНП) написа в Туитър: „ Пленарната сесия одобри с голямо болшинство най-твърдата резолюция за Турция, която в миналото е съществувала. Настояваме договарянията за присъединение с Турция да бъдат публично прекратени, в случай че актуалната отрицателна наклонност не бъде незабавно и поредно обърната “, добави дясноцентристката група.
Резолюцията отбелязва, че връзките с Анкара се утежняват, вместо да се усъвършенстват, и се насочва против турския президент Реджеп Тайип Ердоган, като споделя, че продължава да предизвика Европейски Съюз и неговите държави-членки и отдалечава Турция от европейските стандарти.
 Турция отхвърли отчета на Европейския парламент Турция отхвърли отчета на Европейския парламент
Европейският парламент приканва Турция да признае арменския геноцид в Османската империя, което би проправило пътя за помиряване на два...
„ Призоваваме другите институции на Европейски Съюз да слагат на дневен ред задачите, които се преследват във връзка с Турция, според от демократичните правила, “ сподели докладчикът Начо Санчес Амор от социалдемократите.
Сега решението за заледяване на договарянията на Турция с Европейски Съюз е в ръцете на държавите-членки. Досега Австрия и до известна степен Франция са подкрепили сходна концепция. От друга страна, Германия, България и Унгария изрично се опълчват на сходен ход.
На Съвет на Европейски Съюз през юни водачите на Европейски Съюз ще оценят за следващ път връзките с Анкара на фона на.
Както Съединени американски щати, по този начин и НАТО признават, че обстановката с Турция не се е подобрила, само че в обществените си изказвания те постоянно акцентират геополитическото значение на Турция и по никакъв метод не желаят Анкара да се наклони към Русия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР