Европейският парламент прие резолюция за въвеждане на единно зарядно за

...
Европейският парламент прие резолюция за въвеждане на единно зарядно за
Коментари Харесай

Европарламентът иска въвеждане на единно зарядно устройство

Европейският парламент одобри резолюция за въвеждане на единно зарядно за всички типове електронни устройства в целия Европейски съюз. Целта е да се понижи изхвърлянето на кабели и зарядни, и да се улесни животът на хората.

Европарламентът разпореди на Комисията в идващите шест месеца да показа разпоредбите за въвеждането на единно зарядно за разнообразни типове устройства като телефони, таблети и фотоапарати, часовници и доста други.

По този метод Европейски Съюз желае да попречи на електронните колоси да диктуват стандарти. На последната сесия в Страсбург евродепутатите от разнообразни парламентарни групи към този момент поддържаха концепцията.Роза Тун - евродепутат от ЕНП: Много от нас повече от 10 години се борят за намирането на решение на този на пръв взор доста обикновен проблем. Недопустимо е всяка година да създават и в същото време изхвърлят такова голямо количеството кабели и зарядни устройства.

Европарламентът желае гаранции, че потребителите няма да не престават да бъдат задължени да купуват нови зарядни с всяко ново устройство.

От държавите-членки се чака да усилят количеството на събрани и рециклирани кабели и зарядни. През 2016 година в Европа са генерирани над 12 милиона тона електронни боклуци, което е приблизително по 16,5 кг на човек.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР