Европейският парламент прие резолюция, в която настоява да бъде създаден

...
Европейският парламент прие резолюция, в която настоява да бъде създаден
Коментари Харесай

Европейският парламент иска трибунал за военните престъпления в Украйна

Европейският парламент одобри резолюция, в която упорства да бъде основан специфичен интернационален арбитражен съд за военните закононарушения, осъществени в Украйна. Става дума за орган, който да проверява закононарушения, за които Международният углавен съд няма пълномощия. Той би трябвало да търси отговорност от политическите водачи на Руската федерация и военните командири, както и от съдружниците им.

Европейският съюз би трябвало да предприеме незабавни дейности, защото съществува сериозна заплаха да бъдат унищожени доказателства, свързани с военните закононарушения, подчертаха евродепутатите.

Те одобриха също и резолюция за разширение на мандата на „ Евроюст “, тъй че на организацията да се даде опция да съхранява и проучва доказателства, свързани с военни закононарушения, геноцид и закононарушения против човечеството. Те могат да включват ДНК профили, пръстови отпечатъци, фотоси, видео и аудиозаписи.

На чувството на безотговорност на Русия, подхранвано от 20 години при войните в Чечения, Грузия и Сирия, би трябвало да се постави край, съобщи евродепутатът от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Рафаел Глюксман.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР