Европейският парламент прие резолюция, с която призовава Полша да спазва

...
Европейският парламент прие резолюция, с която призовава Полша да спазва
Коментари Харесай

ЕП заплаши Полша с отнемане правото на глас

Европейският парламент одобри резолюция, с която приканва Полша да съблюдава общоевропейските полезности, предупреждавайки, че в случай че полските управляващи откажат, това ще докара до лишаване правото им на глас в Европейския съвет , оповестяват международни организации.

С резолюцията евродепутатите приканват Варшава да с пазва правото на свободно събиране, изрично да осъди " ксенофобията и фашисткия марш ", провел се на 11 ноември, както и да даде свободна и налична контрацепция без дискриминация, а също по този начин при изключителни случаи контрацепция и без рецепта.

През юни полският президент Анджей Дуда се подписа под закон, съгласно който при " изключително състояние " контрацепция се дава единствено с рецепта.

В резолюцията също се приканва Полша да извърши решението на Европейския съд за " неотложно преустановяване огромната сеч " в Беловежката гора. Европейски Съюз твърди, че Варшава подценява решението на съда.

Депутатите имат вяра, че обстановката в Полша съставлява " явен риск от съществено нарушение " на европейските полезности , в това число върховенството на закона, означават от европарламента.

438 депутати гласоподаваха " за ", 152 " срещу " и 71 " въздържал се " за приготовление на публична молба към Съвета да задействане на превантивния механизъм, очакван в член 7,1. Ако Варшава не извърши рекомендациите на Европейски Съюз, ще остане без право на глас в Европейския съвет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР