Европейският парламент прие резолюция, с която осъжда опитите на Русия

...
Европейският парламент прие резолюция, с която осъжда опитите на Русия
Коментари Харесай

ЕП взема мерки срещу шпионите на Москва

Европейският парламент одобри резолюция, с която осъжда опитите на Русия да се меси във вземането на решения в Европейски Съюз.

Според документа, утвърден с 433 гласа, Москва желае да възвърне своята мрежа от съдружници в Европа – и това съставлява огромна заплаха за демокрацията.
Русия в този момент се възвръща. Кремъл се възвръща. Те се пробват да реорганизират своите пълномощници в разнообразни области. В самото начало, когато стартира тази широкомащабна война, видяхме, че тези сътрудници мълчат. Сега надигнаха глава и започнаха да приказват.
Раса Юкневичене – евродепутат от ЕНП, Литва

Руската интервенция в европейската политика излезе нескрито, когато съветски вестник упрекна латвийската рускоезична евродепутатка Татяна Жданока, че е сътрудник на съветските секрети служби.

Тя отхвърли обвиняванията.
Казват, че Татяна Жданока е сътрудник. Да, аз съм сътрудник, сътрудник за мир, сътрудник за Европа без фашизъм, сътрудник за правата на малцинствата, сътрудник за обединена Европа – от Лисабон до Урал.
Татяна Жданока – самостоятелен евродепутат от Латвия

Румънски евродепутат предложи спомагателни наказания против всеки член на Народното събрание, за който се потвърди, че сътрудничи на Русия.
Ако някой в Европейския парламент работи явно за и с Путин, това значи, че той не би трябвало да получи късмет да приказва в тази зала, тъй като гласът му е глас на пропагандата.
Влад Джордже – евродепутат от „ Обнови Европа “ (Румъния)

Европейският парламент стартира следствие против латвийската евродепутатка Татяна Жданока. Наложена ѝ е възбрана да се кандидатира на европейските избори през юни. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР