Европейският парламент прие нови правила за доставка на стоки, търгувани

...
Европейският парламент прие нови правила за доставка на стоки, търгувани
Коментари Харесай

Европа въвежда нови правила при пазаруване онлайн

Европейският парламент одобри нови правила за доставка на артикули, търгувани онлайн. Предвижда се отсега нататък да има по-ясна информация за цените на доставките, с цел да се увеличи доверието на потребителите.

Доставчиците ще би трябвало да дават лист с цените за най-често предоставяните услуги. Европейската комисия ще помества цените в интернет, което ще разреши съпоставяне на цената за доставка сред разнообразни страни, както и сред другите търговци.

Проучване на еврокомисията демонстрира, че две трети от потребителите са се отказвали да създадат онлайн покупка, тъй като цената на интернационалната доставка им се е сторила прекомерно висока. Малките и междинните предприятия и хората в отдалечени региони са изправени пред стеснен избор от снабдители и високи цени на доставките.

С новите правила управляващите получават правото да откриват дали цените за интернационална доставка в Европейски Съюз са голословно повишени, се показва в известието. Предвижда се отсега нататък доставчиците да оповестяват на националните управляващи своя оборот, броя на осъществените доставки и на чиновниците си, данни за подизпълнители и процедури за разглеждане на недоволства.

Доставчици с по-малко от 50 чиновници, които работят единствено в една страна, са изключени от наредбите. За да влязат в действие, новите правила би трябвало да бъдат утвърдени в Съвета на Европейски Съюз.

Преди месец Европарламентът постави завършек на геоблокирането при онлайн извършването на покупки. Купувачите ще могат да купуват онлайн на територията на Европейския съюз, без достъпът им да бъде блокиран или да бъдат автоматизирано пренасочвани към различен уебсайт. Според новите правила пазаруващите онлайн ще имат по-широк и по-лесен трансграничен достъп до артикули, резервации за хотели, коли чартърен, продажба на билети за концерти или развлекателни паркове в Европейски Съюз. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР