Европейският парламент прие днес с 508 гласа за при 14

...
Европейският парламент прие днес с 508 гласа за при 14
Коментари Харесай

ЕП настоява за незабавното освобождаване на Навални и Кара-Мурза

Европейският парламент одобри през днешния ден с 508 гласа " за " при 14 " срещу " и 31 въздържали се апел за неотложно и абсолютно освобождение на съветските опозиционери и Владимир Кара-Мурза, както и за налагане на наказания против съветски съдии и прокурори, съобщи Българска телеграфна агенция.

Евродепутатите означават, че здравословното положение на Кара-Мурза и на Навални бързо се утежнява поради неприятното отношение и неналичието на подобаващи здравни грижи. Те осъждат все по-честите нарушавания на Москва в региона на човешките права и продължаващото гонене на критиците на държавното управление, правозащитниците и самостоятелните публицисти в страната. Екологичен потенциал упорства Съветът на Организация на обединените нации по правата на индивида да проверява неотложно случаите на отнемане от независимост, изтезания и убийства на политически съперници в Русия.

Отправен е апел Съветът на Европейски Съюз да одобри по европейския световен режим за наказания за нарушавания на правата на индивида строги ограничения против съветски съдии, прокурори и други, виновни за случайни преследвания, арестувания и изтезания в политически стимулирани правосъдни процеси. Екологичен потенциал приканва страните в Европейски Съюз да дават филантропични визи и друга поддръжка на съветските дисиденти, застрашени от политическо гонене.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР