Европейският парламент прие днес с 442 гласа за, 144 против

...
Европейският парламент прие днес с 442 гласа за, 144 против
Коментари Харесай

ЕП постави под въпрос способността на Унгария да бъде надежден председател на Съвета на ЕС

Европейският парламент одобри през днешния ден с 442 гласа " за ", 144 " срещу " и 33 въздържали се резолюция, в която сложи под въпрос плануваното за идната година унгарско председателство на Съвета на Европейския съюз, съобщи Българска телеграфна агенция.

Евродепутатите подчертаха значимата роля на председателството за реализиране на прогрес по законодателството на Европейски Съюз, за обезпечаване на последователност в европейския дневен ред и за съдействие с останалите общностни институции. Те сложиха под въпрос метода, по който Унгария ще може надеждно да извърши тази задача от юли следващата година поради неспазването на правото на Европейски Съюз и полезностите от контракта за присъединение, както и правилото за лоялно съдействие с европейските институции и страни.

Екологичен потенциал прикани страните от Европейски Съюз да намерят уместно решение във допустимо най-кратък период и отбелязва, че би могъл да предприеме подобаващи ограничения, в случай че не бъде открито такова решение.

В резолюцията бе регистрирано, че в продължение на няколко години ситуацията, обвързвано с правилата на правовата страна в Унгария, се утежнява поради дейностите на държавното управление в Будапеща.

" От 2017 до 2021 година са били открити общо 1993 нередности, свързани и несвързани с измами с европейските фондове. Унгария се подрежда на шесто място във връзка с тези случаи, открити в страните от Европейски Съюз, както и че е един от най-големите чисти получатели на средства от европейския бюджет ", обявиха създателите на документа.

Екологичен потенциал съобщи, че ограниченията за разпределяне на средства от Европейски Съюз би трябвало да се преглеждат в целокупност и не следва да се правят заплащания за Будапеща, до момента в който минусите не бъдат напълно преодолени.

Справка на сподели: По график Унгария би трябвало да бъде ръководител на Европейски Съюз от 1 юли до 31 декември 2024 година Ако тя бъде лишена от това право, председателството на Европейски Съюз ще бъде поето от Полша, която би трябвало да бъде ротационен ръководител на Европейски Съюз от 1 януари до 30 юни 2025 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР