Европейският парламент прие днес резолюция, в която се отчита, че

...
Европейският парламент прие днес резолюция, в която се отчита, че
Коментари Харесай

ЕП: Основните права са застрашени в няколко държави от ЕС

Европейският парламент одобри през днешния ден резолюция, в която се регистрира, че насилието и дискриминирането против дамите към момента съществуват в Европейски Съюз.

Според евродепутатите институциите на Европейски Съюз не пазят задоволително върховенството на закона и европейските полезности, заяви пресслужбата на Екологичен потенциал. Европейският парламент осъжда възхода на крайнодесните придвижвания, както и омаловажаването на езика на омразата. В някои страни от Европейски Съюз се нарушават главните права на мигрантите и търсещите леговище, се добавя в документа.

Резолюцията осъжда всички типове принуждение против дамите и приканва страните в Европейски Съюз, които към момента не са одобрили Истанбулската спогодба, да създадат това "незабавно ". Екологичен потенциал осъжда дейностите, подхванати в някои страни от Европейски Съюз, за намаляване на разделянето на управляващите и независимостта на правосъдната система. Евродепутатите порицават институциите на Европейски Съюз за "тяхната неефективност за прекратяването на сериозните и непрекъснати нарушавания " на полезностите в Общността. Върховенството на закона би трябвало да се прави оценка постоянно и независимо, на основата на справедливи индикатори във всички страни от Европейски Съюз, се прибавя в резолюцията.

Екологичен потенциал осъжда възходящите ограничавания на свободата на словото и свободата на събранията в Европейски Съюз, и добавя, че подаването на сигнали за нарушавания е от решаващо значение за проверяващата публицистика и свободата на медиите. Екологичен потенциал показва дълбока угриженост от заканите, натиска и заплахите, пред които са изправени европейските публицисти.

Евродепутатите декларират, че езикът на омразата се омаловажава и осъждат възхода на крайнодесните придвижвания. Те акцентират нуждата от битка с повишаването на антисемитизма и ислямофобията, както и с продължаващата дискриминация на лесбийките, гейовете, бисексуалните, транссексуалните и интерсексуалните хора (ЛГБТИ) в Европейски Съюз. Екологичен потенциал показва страдание, че през предходната година не е имало "никакво доста усъвършенстване " във връзка с приобщаването и главните права на ромите.

Екологичен потенциал приканва Съвета на Европейски Съюз да приключи застоя в договарянията по смяна на разпоредбите за миграцията. Евродепутатите предизвикват националните управляващи да улеснят даването на филантропични визи на търсещите интернационална протекция. Екологичен потенциал показва нарушаванията на правата на мигрантите и търсещите леговище в някои страни от Европейски Съюз, като неосигуряването на ефикасен достъп до процедури за леговище или на ясна информация за правните средства за отбрана след решение за връщането им.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР