Европейският парламент прие днес резолюция, в която призова за задълбочена

...
Европейският парламент прие днес резолюция, в която призова за задълбочена
Коментари Харесай

Европарламентът поиска оценка на отмяната на лятно часовото време в ЕС

Европейският парламент одобри през днешния ден резолюция, в която прикани за задълбочена оценка на актуалната промяна сред зимно и лятно часово време. Документът бе гласуван с 384 гласа " за ", 153 " срещу " и 12 въздържали се.

Екологичен потенциал регистрира, че голям брой изследвания не са съумели да стигнат до финален резултат, както и че съществуват опасения за човешкото здраве. Затова Екологичен потенциал приканва Европейската комисия да извърши задълбочена оценка и, в случай че е належащо, да показа предложение за смяна. Действащата инструкция влезе в действие през 2011 година и планува въвеждане и анулация на лятното часово време в съгласие в Европейски Съюз за задачите на вътрешния пазар.

Превключването на часовника напред-назад води до отмалялост, недоспиване и понижена работоспособност за доста европейци, съобщи евродепутатът Момчил Неков (социалисти и демократи).

Мярката, въведена у нас през 1979 година, губи своята новост и главното си преимущество - икономическата изгода. Според някои оценки, българинът пести годишно едвам сред 60 стотинки и левче от тази смяна. Според бранш " Здравеопазване " рисковете от произшествия и здравословни последствия са в пъти по-големи.

В Европейски Съюз резултатът от отрицателните трендове се равнява на 131 милиарда евро. Статистиката у нас сочи, че в дните след превъртането на стрелките повикванията към Бърза помощ нарастват с 12 на 100, а инфарктите - със 75 на 100.

„ Време е Европейската комисия в най-кратки периоди да промени директивата за лятното часово време ”, добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР