Европейският парламент прие днес резолюция, в която изразява дълбока загриженост

...
Европейският парламент прие днес резолюция, в която изразява дълбока загриженост
Коментари Харесай

ЕП осъжда постоянните усилия на Русия за подкопаване на европейската демокрация

Европейският парламент одобри през днешния ден резолюция, в която показва дълбока угриженост за известията, че латвийският евродепутат Татяна Жданока може да е сътрудник на съветската работа за сигурност ФСБ. В документа е изразено терзание от опитите на Русия да подкопае поддръжката за Украйна и европейската народна власт, както и да поддържа връзки с каталунските отцепници, съобщи Българска телеграфна агенция.

Евродепутатите предизвестяват, че политици и партии в Европа умишлено обслужват ползите на Москва. Резолюцията бе призната с 433 гласа " за ", 56 " срещу " и 18 въздържали се, се отбелязва в известие на Екологичен потенциал.

Кремъл вербува евродепутати като " сътрудници за въздействие " и основава подвластни връзки с европейски партии, в това число посредством финансиране и това обслужва съветската агитация, се показва в текста. Екологичен потенциал упорства управляващите в Латвия да подхващат в допълнение следствие против Жданока. Допълва се, че съществуват други случаи на евродепутати, умишлено обслужвали ползите на Русия, в това число с подправени задачи за наблюдаване на избори в завзетите от Русия украински земи.

Русия е намерила способи да даде доста финансиране на европейски партии, политици, чиновници и организации. Това включва даване на банкови заеми, търговски действия и съглашения. Москва съумява да взаимодейства с крайнодесни политически партии в Германия, Франция и Словакия за подкопаване на публичната поддръжка за Украйна, се показва в резолюцията. Евродепутатите са загрижени за необятно публикуваната дезинформация и противозаконното наличие в обществената мрежа " Екс " (бивш " Туитър " ).

Евродепутатите са обезпокоени от хипотетичните връзки сред Русия и каталунските отцепници, в това число представителите на районното държавно управление в Каталуния, както и някогашния районен началник и сегашен евродепутат Карлес Пучдемон. Отправено е гледище Екологичен потенциал да ревизира в допълнение каталунските евродепутати, както и правосъдната власт да проверява евродепутати, за които се твърди, че са свързани с Кремъл.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР