Европейският парламент прие днес призив до края на годината да

...
Европейският парламент прие днес призив до края на годината да
Коментари Харесай

ЕП призова за отпадане на проверките по сухопътните граници в Шенген за България до края на 2024 г.

Европейският парламент одобри през днешния ден апел до края на годината да отпаднат инспекциите по сухопътните граници в Шенген за България и Румъния. Проверките по въздушните и морските граници за двете страни бяха анулирани от 31 март, предава Българска телеграфна агенция.

Според евродепутатите дългите опашки от товарни коли по границите следва да изчезнат с премахването на сухопътните инспекции и с приемането на в допълнение европейско законодателство. Те означават, че стотици товарни транспортни средства се задържат всеки ден по вътрешните граници на Европейски Съюз, а това води до отблясъци за здравето и изискванията на труд на водачите, за пътната сигурност и активността на превозвачите.

Екологичен потенциал би желал да бъде въведено наложително законодателно условие времето за инспекция на камионите да не надвишава една минута на транспортно средство по границите в Европейски Съюз. Евродепутатите поддържат опцията водачите на камиони да употребяват по-малки гранични пунктове при избрани условия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР