Европейският парламент прие днес нови правила за доставка на стоки,

...
Европейският парламент прие днес нови правила за доставка на стоки,
Коментари Харесай

С нови правила европарламентът засилва контрола на доставките при онлайн покупки

Европейският парламент одобри през днешния ден нови правила за доставка на артикули, купени онлайн. Предвижда се отсега нататък да има по-ясна информация за цените на доставките, с цел да се увеличи доверието на потребителите.

Доставчиците ще би трябвало да дават лист с цените за най-често предоставяните услуги. Европейската комисия ще помества цените в интернет, което ще разреши съпоставяне на цената за доставка сред разнообразни страни, както и сред разнообразни снабдители.

Проучване на еврокомисията демонстрира, че две трети от потребителите са се отказвали да създадат онлайн покупка, тъй като цената на интернационалната доставка им се е сторила прекомерно висока. Малките и междинните предприятия, и хората в отдалечени региони са изправени пред стеснен избор от снабдители и високи цени на доставките.

С новите правила управляващите получават правото да откриват дали цени за интернационална доставка в Европейски Съюз са голословно повишени, се показва в известието. Предвижда се отсега нататък доставчиците да оповестяват на националните управляващи своя оборот, броя на осъществените доставки и на чиновниците си, данни за подизпълнители и процедури за разглеждане на недоволства.

Доставчици с по-малко от 50 чиновници, които работят единствено в една страна, са изключени от наредбите.

За да влязат в действие, новите правила би трябвало да бъдат утвърдени в Съвета на Европейски Съюз. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР