Европейският парламент поиска от членовете на своята подкомисия по отбрана

...
Европейският парламент поиска от членовете на своята подкомисия по отбрана
Коментари Харесай

ЕП проверява телефоните на членовете на подкомиясията по отбрана за шпионски софтуер

Европейският парламент изиска от членовете на своята подкомисия по защита да ревизират телефоните си за шпионски програмен продукт след откриването на следи от хакерска интервенция на две устройства , написа " Политико "

Според вътрешен имейл, телефоните на членовете и личния състав на подкомисията по сигурност и защита на Европарламента (SEDE) са били атакувани със софтуерни принадлежности за наблюдаване.

Всички законодатели в подкомисията са били посъветвани да показват телефоните си в ИТ службата на институцията, с цел да бъдат тествани за шпионски програмен продукт.

Тези нови разкрития следват след предходни произшествия с други членове на Европейския парламент, атакувани с шпионски програмен продукт. През 2022 година проверяващи разкриха, че, както и на гръцкия член на Европейския парламент, са били инфектирани с хакерски принадлежности.

ИТ службата на Народното събрание е в нараснала подготвеност за хакерски атаки и задгранична интервенция, като цялостната киберсигурност на институцията е от решаващо значение поради идните европейски избори през юни.
 Полша стартира следствие по абсурда с подслушванията
Полша стартира следствие по абсурда с подслушванията

Твърди се, че и членове на някогашната ръководеща партия са били подслушвани
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР