Европейският парламент подкрепя от все сърце присъединяването на Румъния към

...
Европейският парламент подкрепя от все сърце присъединяването на Румъния към
Коментари Харесай

Давид Сасоли: ЕП подкрепя силно присъединяването на Румъния към Шенген

Европейският парламент поддържа " от все сърце " присъединението на Румъния към Шенгенското пространство, съобщи през днешния ден ръководителят на европейския конгрес Давид Сасоли, като добави, че ползите на Екологичен потенциал и на Румъния съответстват в огромна степен, съобщи Аджерпрес.

" Това посещаване (на румънския министър председател в Брюксел) е единствено началото на съдействието сред нас (...) Разговаряхме по тематики от европейския дневен ред, за многогодишния бюджет на Европейски Съюз, по който имаме доста съвпадения на мненията, само че и за нуждата да се възползваме от Европейския зелен пакт въз основата на общи критерии ", уточни Сасоли.

Той посочи, че екологичното съглашение би трябвало да бъде мотив за развиване, за стопански напредък и за основаване на нови работни места, предава Българска телеграфна агенция.

" Напомних също, че позицията на Европейския парламент по отношение на присъединението към Шенгенското пространство беше призната от дълго време, Народното събрание поддържа от все сърце присъединението на Румъния към Шенген ", уточни Сасоли на взаимна конференция с Лудовик Орбан.

Председателят на Екологичен потенциал загатна, че Орбан го е поканил в Румъния, като добави, че се надява да може да направи това посещаване през 2020 година

От своя страна румънският министър председател благодари на Сасоли за разискването и приемането на резолюция в Екологичен потенциал във връзка 30-годишнината от румънската антикомунистическа гражданска война, съобщи Медиафакс.

Орбан означи, че безпокойствата му по отношение на ограниченията, планувани в Зеления пакт, са свързани с това да не бъде наранена конкурентноспособността на Европа в международен проект. Той добави, че ограниченията би трябвало да разрешат на всяка страна да има достъп до нужните запаси за постигането на задачите на това съглашение.

Румънският министър председател сподели също, че в близко бъдеще следва усилване на разговора на европейско равнище, а управляващите в Букурещ ще вземат участие доста по-активно в европейския развой на взимане на решения.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР