Европейският парламент подкрепи предложение за прекратяване на смяната сезонното часово

...
Европейският парламент подкрепи предложение за прекратяване на смяната сезонното часово
Коментари Харесай

ЕП предложи да се прекрати смяната на часовото време през 2021 г.

Европейският парламент поддържа предложение за преустановяване на промяната сезонното часово време през 2021 година, оповестяват от законодателния орган. 2021 година може да бъде последната година на промяна на сезонното часово време в Европейския съюз.

Страните членки ще решат в коя часова зона да попадат . Екологичен потенциал желае последната смяна да е в последната неделя на март 2021 година Държавите членки би трябвало да изберат непрекъснато лятно часово време или общоприетоо астрономическо (зимно) часово време. Тези страни, които изберат общоприетоо (зимно) часово време, ще трансформират часовниците за финален път в последната неделя на октомври 2021 година
 Решение за часовото време на равнище Балкани, желае Неков
Решение за часовото време на равнище Балкани, желае Неков

По думите му по-подходящо е да остане зимното часове време

Проектозаконът беше подсилен от 410 евродепутати, 192 гласоподаваха " срещу ", а 51 се въздържаха.

Депутатите утвърдиха предлагането на Европейската комисия за преустановяване сезонната смяна на часовото време , само че гласоподаваха за отсрочване на годината от 2019 на 2021 година
 Снимка 414541
Източник:

Законодателите желаят страните членки на Европейски Съюз и Комисията да координират решенията си , с цел да се подсигурява, че измененията няма да обиден вътрешния пазар.
 Отказът от промяна на часовото време в Европейски Съюз няма да влезе в действие през 2019 година, а през 2021 година
Отказът от промяна на часовото време в Европейски Съюз няма да влезе в действие през 2019 година, а през 2021 година

Най-рано ще стане през 2021 година

В признатия текст се споделя, че в случай че Комисията откри, че измененията могат да навсякъде на действието на единния пазар, може да внесе предложение за отсрочване на датата на използване на директивата с най-много 12 месеца.

Приетият текст е позицията на Екологичен потенциал за договарянията с европейските министри, които би трябвало да доведат до реализиране на дефинитивно съглашение.

През септември 2018 година Европейската комисия предложи Европейски Съюз да постави завършек на промяната на времето още през март 2019 година, само че поради предстоящи разтърсвания в някои браншове като превоз и въздухоплаване бе отсрочено.
 Повечето германци желаят да се приключи промяната на часовото време
Повечето германци желаят да се приключи промяната на часовото време

Смяната на часовото време е ненужна и би трябвало да се приключи.

Онлайн изследване на Европейската комисия разкри, че 84% от интервюираните поддържат да се приключи промяната на часовото време. Повечето хора желаят непрекъснато лятно часово време.

Германия е първата страна, която вкарва лятно часово време през 1916 година На 30 април същата година часовниците в Германската империя са преместени с един час напред. Но страната престава да го прави през 1919 година Практиката е възобновена през 1980 година

" Галъп ": Мнозинството българи не харесват промяната на часовото време

Всеки пети българин няма мнение по въпроса
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР