Европейският парламент планира да се събере на пленарно заседание през

...
Европейският парламент планира да се събере на пленарно заседание през
Коментари Харесай

Евродепутатите се връщат в Страсбург през юни

Европейският парламент възнамерява да се събере на пленарно съвещание през юни в Страсбург, където не е заседавал повече от година поради пандемията, в случай че не зародят " форсмажорни условия ", заяви институцията, представена от Франс прес.

" Председателят на Екологичен потенциал Давид Сасоли е предал на ръководителите на политическите групи, че в случай че не зародят форсмажорни условия, Екологичен потенциал ще се върне в Страсбург за пленарната си сесия през юни ", написа в Туитър представителят на Народното събрание Жауме Дуч.

" Очаквано завръщане, което ни разреши позитивното развиване на здравната конюнктура ", добави той. Става въпрос априори за сесия в " хибриден формат ", като тези в Брюксел, посочи пресслужбата на институцията.

За завръщането на Екологичен потенциал в Страсбург - формалното му седалище, открито в европейските контракти, от месеци упорстват френското държавно управление и локални депутати.

Заседанието през идващия месец ще се организира от 7 до 10 юни. Но за последващо съвещание, планувано за интервала от 17 до 20 май, евродепутатите към момента ще се съберат в Брюксел, отбелязва Агенция Франс Прес. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР