Европейският парламент планира да проведе допълнителна пленарна сесия между Коледа

...
Европейският парламент планира да проведе допълнителна пленарна сесия между Коледа
Коментари Харесай

Извънредно решение ще бъде взето за Брекзит в края на годината

Европейският парламент възнамерява да организира спомагателна пленарна сесия сред Коледа и Нова година, с цел да даде единодушието си за възможна комерсиална договорка с Англия, която би трябвало да влезе в действие след края на преходния Брекзит интервал на 31-ви декември, заяви в понеделник електронното издание " Политико ", съобщи БНР.

Срещата най-вероятно ще се състои на 28-и декември и ще даде на членовете на Европейския съюз да " имат последната дума " за договарянията с Лондон. Според източници на " Политико " обаче съвещанието ще се организира, единствено в случай че преди този момент двете страни съумеят да реализират съглашение, което да може да бъде утвърдено.

Миналия петък Sky news цитира поверителна информация, съгласно която комерсиалната договорка след Брекзит сред Европейския съюз и Обединеното кралство е към този момент контрактувана на 95%. Според същата информация висшите дипломати от Брюксел са били осведомени за положението на договарянията от генералния секретар на Европейската комисия Илзе Йохансон, която си сътрудничи тясно с основния европейски договарящ Мишел Барние.

Твърди се, че Йохансон е удостоверила, че договорката е " финализирана “ в съвсем всички области и " обгръща съвсем всички тематики ", до момента в който въпреки това остават някои проблеми в областите на ръководството, рибарството и разпоредбите на конкуренцията, известни като равнопоставеност. Тя обаче е настояла, че няма да има партньорство без реализиране на съглашение в тези области. Междувременно английският финансов министър Риши Сунак означи в събота за " същински прогрес " в договарянията сред Обединеното кралство и Европейския съюз по отношение на техните връзките след Брекзит.

Говорейки за Sunday Times Сунак изрази вяра, че държавното управление ще може да се концентрира върху стопанската система на страната отвън рамките на пандемията от ковид и върху връщането на обществените финанси на " стабилно равнище ". Канцлерът неотдавна съобщи, че е " време да продължим напред като страна и да създадем това, което е вярно за Обединеното кралство " на фона на неотдавнашните забавяния в договарянията сред Лондон и Брюксел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР