Европейският парламент оттегли иска си срещу EК за бездействие в

...
Европейският парламент оттегли иска си срещу EК за бездействие в
Коментари Харесай

ЕП сложи край на процедурата срещу ЕК за бездействие по механизма за върховенството на закона -

Европейският парламент отдръпна желае си против EК за безучастие в границите на механизма за господство на закона , оповестява Политико.

Процедурата бе задействана преди към година, откакто Европарламентът одобри с огромно болшинство резолюция, в която отбелязва, че Европейска комисия не е подхванала дейности за обвързване на отпущането на средства от европейските фондове с върховенството на закона.

Делото, което съгласно оценката на правната работа на Екологичен потенциал почиваше на нежни правни учредения, имаше за цел да принуди Европейска комисия да задейства механизма против страни като Унгария, Полша и България, които не съумяват да поддържат самостоятелна правосъдна система.

След като Брюксел задейства механизма против Унгария, конференцията на ръководителите на Екологичен потенциал реши през май да приключи делото, обясниха източници пред изданието.

Говорител на Екологичен потенциал удостовери, че казусът е бил разискван през май и преустановен от ръководителите на политическите групи.

" Голямо болшинство от водачите на групите поддържаха отдръпването на правните дейности на Екологичен потенциал против Европейската комисия и разпоредиха на ръководителя да отдръпна делото. На 18 май 2022 година Европейският парламент уведоми Съда, че желае да приключи действието си. Вследствие на това Съдът извади делото от регистъра ", разяснява източникът.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР