Европейският парламент отхвърли внесените поправки за президента в резолюцията за

...
Европейският парламент отхвърли внесените поправки за президента в резолюцията за
Коментари Харесай

ЕП отхвърли поправките за президента в резолюцията за България

Европейският парламент отхвърли импортираните ремонти за президента в резолюцията за върховенството на закона, битката с корупцията и свободата на медиите в България, която следва да бъде дефинитивно гласувана през днешния ден след обед в пленарната зала в Брюксел, заяви Българска национална телевизия.

В изменението, препоръчано от Европейската национална партия, се споделяше, че президентът употребява митингите като платформа за изложение на личните си позиции. Не беше признат и текстът за връзките на президентски съветници с непознати разследващи служби и решението на държавното управление за изгони дипломати, за които се твърди са предавали на трети страни информация, която съставлява държавна загадка.

Текстът за Васил Божков, чийто случай се описваше без да се загатва името му и в който се твърдеше, че той финансира продължаващите митинги, беше отдръпнат от вносителката - евродепутатката от Малта Роберта Мезоца, още през вчерашния ден преди гласуването.

В текста на резолюцията остават и текстовете, свързани с Истанбулската спогодба, в които Екологичен потенциал показва страдание, че тя не е призната и приканва за нейното одобрение. Ангел Джамбазки от Вътрешна македонска революционна организация искаше те да бъдат заличени.

В резолюцията е прибавен текст, препоръчан от румънската евродепутатката от Обнови Европа Рамона Стругару, в който се приканва България да проверява разкритията в американската мрежа за битка с финансовите закононарушения (FinCen), в които са забъркани три банки и е “установена висока степен на риск от изпиране на пари и връзка с финансиране на проведената престъпност и тероризма”.

Предстои резолюцията да бъде дефинитивно гласувана през днешния ден след обед. Резултатите ще стават ясни след 17 и 30 българско време.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР