Европейският парламент отхвърли искането за сваляне на имунитета на евродепутата

...
Европейският парламент отхвърли искането за сваляне на имунитета на евродепутата
Коментари Харесай

ЕП отказа да свали имунитета на Елена Йончева |

Европейският парламент отхвърли настояването за събаряне на имунитета на евродепутата Елена Йончева. Решението бе взето с скрито гласоподаване нощес, в което 418 евродепутати отхвърлиха настояването, 264 го поддържаха, а 11 се въздържаха.

Резултатите от гласуването бяха оповестени тази заран, заяви Българска телеграфна агенция. Българската прокуратура изиска през 2019 година имунитета на Йончева по обвинявания в пране на пари.

В утвърждения отчет на Екологичен потенциал се отбелязва, че Йончева е била изслушана от парламентарната правна комисия и че съгласно нея настояването за имунитета й цели да бъде затруднена работата й като политик и евродепутат.

В документа се показва, че работата на Йончева е обвързвана с активността на парламентарната комисия за цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи, в това число като част от делегацията, която посети нашата страна предходната есен по надзора на законността. Отчита се, че обвиняванията са били предявени от двама политически съперници на Йончева и през 2018 година - осем години след твърдените закононарушения, без да има безапелационно пояснение за такова забавяне. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР