Европейският парламент отхвърли искането на прокуратурата на България за сваляне

...
Европейският парламент отхвърли искането на прокуратурата на България за сваляне
Коментари Харесай

Европарламентът отказа да свали имунитета на Елена Йончева

Европейският парламент отхвърли настояването на прокуратурата на България за събаряне на имунитета на евродепутата Елена Йончева.

418 евродепутати гласоподаваха срещу, 264 - за, а 11 се въздържаха. В края на януари правната комисия в Екологичен потенциал също гласоподава срещу отнамането на имунитета на Йончева.

На 18 октомври 2019 година Иван Гешев изиска от Екологичен потенциал събаряне на имунитета на Йончева по отношение на следствие на прокуратурата, обвързвано с обвинявания за пране на пари. Според Комисията по правни въпроси в Екологичен потенциал правосъдното произвеждане в България е формирано за да накърни активността на Йончева като евродепутат.

В решението се напомня, че Йончева е член на Комисията по цивилен свободи и правораздаване в Екологичен потенциал, която се занимава с проблеми, свързани с върховенството на закона в страни от Европейски Съюз, в това число България.

Евродепутатите от правната комисия считат също, че закононарушението, за което Йончева е упрекната е почнало през 2010 година, а следствената процедура е започвала след 31 август 2018 година, когато тя става евродепутат и няма безапелационно опрощение за закъснение на дейностите, а също и че, правосъдното произвеждане е формирано след отчет на депутати, които са били политически съперници на Йончева.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР