Европейският парламент осъди умишлените и систематични усилия на правителството на

...
Европейският парламент осъди умишлените и систематични усилия на правителството на
Коментари Харесай

Европарламентът: Унгария вече не може да се счита за демокрация

Европейският парламент осъди " умишлените и систематични старания " на държавното управление на унгарския министър председател Виктор Орбан за подкопаване на европейските полезности. Днес депутатите поддържаха изказванието, че Унгария не е демократична страна.

Евродепутатите одобриха документ (433 „ за “, 123 „ срещу “, 28 „ въздържали се “), в който се показва, че неналичието на решителни дейности от страна на Европейски Съюз е съдействала за появяването на „ хибриден режим на изборна автокрация “, т.е. конституционна система, при която изборите се организират, само че няма ценене на демократичните правила и стандарти.

„ Изводите от този отчет са ясни и неотменими: Унгария не е народна власт. Беше по-важно от всеки път Парламентът да заеме тази позиция, като се има поради тревожното движение на оттегляне от върховенството на закона в Унгария. Това би трябвало да бъде сигнал за пробуждане за Съвета и Комисията “, сподели докладчикът на Екологичен потенциал за ситуацията в Унгария Гуендолин Делбос-Корфийлд.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР