Европейският парламент одобри правила, които дават на потребителите правото определени

...
Европейският парламент одобри правила, които дават на потребителите правото определени
Коментари Харесай

Законодателите на ЕС одобриха закона за „правото на поправка“

Европейският парламент утвърди правила, които дават на потребителите правото избрани износени артикули да бъдат ремонтирани от производителите, с цел да понижат отпадъците и да създадат стоките по-дълготрайни.

Законът – който към момента се нуждае от дефинитивно утвърждение от държавите-членки на Европейския съюз – ще изисква производителите да ремонтират артикули отвън гаранцията, когато е допустимо, гратис или на „ рационална цена “.

Това ще задължи производителите да оферират ремонт на хладилници, прахосмукачки, тв приемници, перални машини и други артикули, считани за „ поправими “ според законодателството на Европейски Съюз и продавани в границите на блока.

Парламентът утвърди закона с огромно болшинство от 584 гласа „ за “, трима „ срещу “ и 14 „ въздържали се “ във вторник.

Потребителите ще получат правото да изберат или ремонт, или подмяна на дефектни артикули, до момента в който продуктът към момента е в гаранция. Ако даден артикул бъде ремонтиран, неговата гаранция ще бъде удължена с 12 месеца.

<...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР