Европейският парламент обяви снощи, че е прекъснал преговорите със страните

...
Европейският парламент обяви снощи, че е прекъснал преговорите със страните
Коментари Харесай

Европарламентът обяви, че прекъсва преговорите за бюджета на ЕС

Европейският парламент разгласи нощес, че е прекъснал договарянията със страните членки за идващия бюджет на Европейския съюз за интервала 2021-2027 година, с риск да забави проекта за възкръсване на стопанската система на стойност 750 милиарда евро, съобщи Франс прес.

"Европейските депутати ще се върнат на масата за договаряния, когато Съветът (представляващ страните членки) покаже действителна воля за реализиране на съглашение ", съобщи в официално съобщение институцията.
Говорител на немското председателство на Европейски Съюз изрази страдание "за пропуснатата опция ".

Държавните и държавните ръководители от Европейски Съюз се споразумяха през юли по бюджет в размер от 1,074 трилиона евро за идващите седем години. Парламентът обаче упорства за доста по-голям размер, предопределен основно за 15 основни за Европейски Съюз стратегии.

Вчера евродепутатите отхвърлиха в писмо компромисно предложение на немското председателство, обещаващо нарастване от към 9 милиарда евро.

"Разочарован съм ", написа парламентарният договарящ Йохан ван Овертвелд в имейл, отбелязвайки, че новият компромис не съдържа нищо ново.

Нямахме различен избор, с изключение на да прекъснем договарянията, показват депутатите, представени от Ройтерс, изтъквайки че са нужни още средства за финансиране на основни стратегии, в това число за инфраструктура, защита и студентски продан, през идващите седем години.

Необходима е воля за компромис от всички страни, означи в Туитър представител на Германия.

Преговорите ще бъдат обновени през идващите дни и в случай че най-накрая бъде реализирано съглашение, то ще би трябвало да бъде утвърдено от парламентите на страните членки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР