Европейският парламент обяви , съобщава Ройтерс. С аргумента, че военните удари

...
Европейският парламент обяви , съобщава Ройтерс.
С аргумента, че военните удари
Коментари Харесай

ЕС обяви Русия за спонсор на тероризма

Европейският парламент разгласи , оповестява " Ройтерс ".

С аргумента, че военните удари на Москва против цивилни цели като енергийна инфраструктура, лечебни заведения, учебни заведения и приюти нарушават интернационалното право, евродепутатите поддържаха решението.

От общо 596 гласа, 494 бяха " за " резолюцията, а 58 - " срещу ". Други 44 пък се въздържаха.

Този ход е значително алегоричен, защото Европейският съюз не разполага с правна рамка, която да го поддържа. В същото време блокът към този момент наложи невиждани наказания на Русия поради нахлуването ѝ в Украйна.

Украинският президент Володимир Зеленски приветства решението на Европейския парламент.

Русия би трябвало да бъде изолирана на всички равнища и изправена пред правораздаването, с цел да постави завършек на своята дългогодишна политика на тероризъм в Украйна и света, безапелационен бе той.
 Латвия разгласи Русия за
Латвия разгласи Русия за " страна, спонсор на тероризма "

Рига приканва за стягане на глобите против Русия и Беларус

По-рано Европейският парламент одобри правно необвързваща резолюция, призоваваща Европейския съюз да сътвори нова правна рамка, която да глоби съветски чиновници.

Украинският президент Володимир Зеленски към този момент прикани Съединените щати и други страни да разгласят Русия за страна спонсор на тероризма, обвинявайки нейните сили, че са атакували цивилни - нещо, което Москва отхвърля.

През август министърът на външните работи Дмитро Кулеба също прикани света да предприеме стъпки, с цел да дефинира Русия като страна спонсор на тероризма. " Няма бизнес, няма контакти, няма културни планове. Нуждаем се от стена сред цивилизацията и варварите, които удрят мирни градове с ракети " , посочи тогава той.
 Сенатът на Съединени американски щати прикани Русия да бъде оповестена за спонсор на тероризма
Сенатът на Съединени американски щати прикани Русия да бъде оповестена за спонсор на тероризма

Документът засяга споровете в Чечня, Грузия, Сирия и Украйна

Засега обаче държавният секретар на Съединени американски щати в черния лист макар резолюциите в двете камари на Конгреса, които го приканват да го направи.

В момента Държавният департамент на Съединени американски щати показва четири страни - Куба, Северна Корея, Иран и Сирия - като страни спонсори на тероризма. Това значи, че те са обект на финансови ограничавания и на възбрана за експорт на отбранителни артикули.

Досега четири страни членки на Европейски Съюз са определили Русия като страна, спонсорираща на тероризма - Литва, Латвия, Естония и Полша.
 Зеленски с апел: Международната общественост да разгласи Русия за спонсор на тероризма
Зеленски с апел: Международната общественост да разгласи Русия за спонсор на тероризма

От съветска страна настояват, че украинските сили изправят цяла Европа на ръба на нуклеарна злополука
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР