Европейският парламент обяви, че неговият ръководител Роберта Мецола е започнала

...
Европейският парламент обяви, че неговият ръководител Роберта Мецола е започнала
Коментари Харесай

Мецола започна спешна процедура по снемане на имунитета на двама евродепутати

Европейският парламент разгласи, че неговият началник Роберта Мецола е почнала " незабавна процедура " за снемане на имунитета на двама евродепутати в разгара на корупционния скандал, обвързван с Катар.

Парламентът не заяви имената на депутатите. Но източници, осведомени с следствието на белгийските правоприлагащи органи по обвиняванията в рушвет, обявиха пред Агенция Франс Прес, че това са италианският евродепутат Андреа Козолино и белгийският Марк Тарабела.

БГНЕС напомня, че по-рано Андреа Козолино направи изказване, в което изрично отхвърли всички обвинявания в корупция против него и изрази подготвеност да окаже цялостно подпомагане на белгийската правосъдна система, с цел да потвърди невинността си. Козолино добави, че за тази цел е " подготвен да се откаже от гаранциите на парламентарния имунитет ".

В качеството си на евродепутат Козолино е бил ръководител на парламентарната делегация за връзки с страните от Магреба, има близки персонални връзки с няколко лица, забъркани в " Катаргейт ".

Козолино е член на една и съща партия в Европейския парламент (Прогресивния алианс на социалистите и демократите) с Ева Кайли и Антонио Панцери - две фигури, в чиито жилища белгийските следователи откриха над един милион евро, за които се допуска, че са добити нелегално.

Козолино е наел Франческо Джорджи - някогашен асистент на Панцери и сегашен сътрудник на Кайли, като парламентарен помощник. Джорджи призна, че е получавал противозаконни средства от държавното управление на Катар и категорично замеси в абсурда както Панцери и Козолино, по този начин и сегашния белгийски евродепутат Марк Тарабела. Тарабела, чийто дом беше обискира, съобщи, че е " решил да се отдръпна в границите на групата на S&D ". Тарабела се отдръпна и от състава на делегацията на Парламента за връзки с Арабския полуостров. /БГНЕС, АФП
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР