Европейският парламент обсъди тази вечер доклада на евродепутата Сергей Станишев

...
Европейският парламент обсъди тази вечер доклада на евродепутата Сергей Станишев
Коментари Харесай

България и Румъния с подкрепа за Шенген

Европейският парламент разиска довечера отчета на евродепутата Сергей Станишев за  приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство . Документът ще бъде подложен на гласоподаване през днешния ден.

Лидерът на ПЕС упорства за цялостно приемане на България в Шенгенското пространство по едно и също време със сухопътни, морски и въздушни граници. През ноември текстът беше утвърден от комисията по вътрешни работи в Европейския парламент.

Станишев означи, че участието в Шенген има ясни критерии и това, което оферират в Европейския съвет, е половинчато решение, което ще сътвори рисков казус, напомня Българска национална телевизия.

Това е продължаването на третирането на България и Румъния като неравноправни страни членки, тъй като договорът за Шенген е доста явен - изпълняваш критерии, длъжни са да те одобряват като страна член, разяснява той предлагането поетапно да влезем по въздух, море и суша.

Затова би трябвало да сме безапелационни в  отстояването на нашата позиция  и да не одобряваме да ни се подмята един кокал, и за неопределен срок да се отсрочва това, което е най-важно за нас - пълноправното изцяло влизане включително по суша, сподели Станишев.

Странно е, че в дебата не взе участие представител на Съвета на Европейски Съюз - институцията, която би трябвало поддържа Румъния и България в Шенген./ |Шенген

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР