Европейският парламент обсъди днес решенията, приети от Европейския съвет за

...
Европейският парламент обсъди днес решенията, приети от Европейския съвет за
Коментари Харесай

Евродепутатите възразиха срещу начина за разпределяне на висшите длъжности в ЕС

Европейският парламент разиска през днешния ден решенията, признати от Европейския съвет за разпределението на висшите длъжности в Европейски Съюз, съобщи Българска телеграфна агенция. Повече за тях четете тук и тук.

Групата на Европейската национална партия (ЕНП) съобщи, че не поддържа метода, по който решенията бяха реализирани и проявеното от европейските държавни и държавни ръководители пренебрежение към останалите институции на Европейски Съюз. ЕНП уточни, че жертва е станал техният претендент за ръководител на Европейската комисия Манфред Вебер, за който резервира поддръжка. ЕНП заяви, че ще прояви отговорност и ще поддържа предложенията на Европейския съвет. Партията възрази против това, че Европейският съвет е обсъждал оферти за ръководител на Европарламента.

Социалистите и демократите настояха, че Европейска комисия е трябвало да бъде управлявана от техния прелиминарен претендент Франс Тимерманс. По техните думи Тимерманс не е постигнал задачата поради работата си в отбрана на законността и европейските полезности.

Според либерлите от " Обнови Европа " (ОЕ) най-важно е отсега нататък да бъде обезпечена бистрота при разпределението на длъжностите. ОЕ заяви, че ще предложи въвеждането на общоевропейски листи за избор на ръководител на Европейска комисия.

Мнозинството в Екологичен потенциал избра да бъде реализатор на непознати решения, обявиха Зелените. Те дефинираха решенията на Европейския съвет като съмнителни и обявиха, че в случай че Екологичен потенциал излезе отслабен, самичък ще бъде отговорен.

Групата " Идентичност и народна власт " уточни, че европейските жители не схващат игрите от последните дни. Ако Екологичен потенциал в действителност искаше да бъде почитан, трябваше да отхвърли предложенията на Европейския съвет за ръководител на Европейска комисия, прибавиха представители на тази политическа мощ.

Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) оповестиха за мъртъв процеса на водещите претенденти за ръководител на Европейска комисия и прецизираха, че няма защо да се съжалява. Тимерманс не беше претендент на европейските жители, а на статуквото в лявото крило. Целта на процеса с предварителните претенденти беше запазването на европейското политическо статукво, а не да се открие пространство за жителите. Европейският съвет няма никакво право да показва зам.-председателите на Европейска комисия, това е блестящо нарушаване на контракта за Европейски Съюз, 2-3 държавни управления подреждат решенията на всички останали в Общността, прибавиха от ЕКР.

Групата " Европейска обединена левица " уточни, че същинският скандал е във взимането на решенията " на мрачно ". Говори се за длъжности, а не за наличие, означиха представителите на тази политическа мощ.

Евродепутатите би трябвало да одобрят идващия ръководител на Европейската комисия с минимум 376 гласа. Очаква се гласуването да е на идната сесия на Европейския парламент в средата на юли.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Новата Еврокомисия (446)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР