Европейският парламент не е приел никаква резолюция, която да призове

...
Европейският парламент не е приел никаква резолюция, която да призове
Коментари Харесай

Вучич: Дори Сърбия да приеме санкции срещу Русия от ЕС ще поискат да признаем Косово

Европейският парламент не е приел никаква резолюция, която да призове Сърбия да вкара на наказания против Русия, а това е единствено въпрос на рекомендации, съобщи президентът на Сърбия Александър Вучич.

„ Те пропуснаха да прочетат тази част от текста, съгласно която би трябвало да признаем без значение Косово “, сподели Вучич, представен от БГНЕС.

„ Много по-трудно от глобите против Русия е, че желаят да се признаем взаимно. Сякаш Сърбия я интересува да бъде приета от Прищина “, добави той.

Според него даже Сърбия да наложи наказания на Русия, идващото нещо, което биха поискали от Европейски Съюз, е признаването на Косово, съобщи „ Данас “.

„ Аз съм политически деец. Не бях изключително разчувствуван от рекомендациите на Екологичен потенциал “, съобщи президентът на Сърбия.

БГНЕС напомня, че през вчерашния ден Европейският парламент одобри резолюция, в която категорично се показва, че в бъдеще пари от еврофондове би трябвало да се изпращат на Сърбия единствено в случай че тя наложи наказания на Русия.

Председателят на Хелзинкския комитет за правата на индивида Соня Бисерко разясни пред „ Данас “, че без значение от обстоятелството, че резолюцията не е наложителна, тя сигурно е отражение на преобладаващото отношение към Сърбия.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР