Европейският парламент насрочи за четвъртък в 12.00 ч. българско време

...
Европейският парламент насрочи за четвъртък в 12.00 ч. българско време
Коментари Харесай

Утре ЕП ще гласува пакет Мобилност в пленарна зала

Европейският парламент насрочи за четвъртък в 12.00 ч. българско време гласуването на над 1000 оферти за допълнения към импортираните законопроекти за пакет " Мобилност " смяна на разпоредбите за активността на превозвачите. Депутатите не одобриха предлагането на българските си сътрудници гласуването да бъде отсрочено.
Председателят на Екологичен потенциал Антонио Таяни посочи, че ще бъдат обединявани текстове със сходно значение, с цел да се редуцира времето за гласоподаване.
Промените влизат за разискване в последния вероятен миг - на последното съвещание на Екологичен потенциал преди европейските избори.
Парламентарната транспортна комисия гласоподава през вчерашния ден в продължение на 5 часа над 1300 оферти за промени.
Предложените ремонти срещат остра опозиция от превозвачите в Източна Европа, които считат, че им лишават актуалните преимущества и облагодетелства съперниците им от по-богатите западни страни.
За да се опълчват на измененията, български и румънски превозвачи проведоха няколко митинга в Брюксел, Страсбург и София през последните месеци. Българските управляващи също призоваваха за отлагането на гласуването за след европейските избори.
Против днешното решение се изрече евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков. " Това е петият следващ опит законопроектите да се върнат в дневния ред ", означи той. По неговите думи това е първият сходен случай в историята на Екологичен потенциал. " Нито стъпка не бе подхваната за постигането на компромис ", добави Новаков.
Евродепутатът от групата на социалистите Исмаил Ертуг, създател на един от трите законопроекта, прикани Екологичен потенциал да гласоподава, тъй като това се чака от превозвачите. " Напълно ненужно е да отлагаме ", съобщи той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР