Европейският парламент изпълни заплахата си и ще заведе дело срещу

...
Европейският парламент изпълни заплахата си и ще заведе дело срещу
Коментари Харесай

Извънредни новини. Европейският парламент съди Комисията за освобождаването на 10,2 милиарда евро замразени средства на Унгария

Европейският парламент извърши опасността си и ще заведе дело против Европейската комисия за освобождението на 10,2 милиарда евро замразени средства на Унгария.

Ходът, предстоящ на, беше подпечатан в четвъртък сутринта от ръководителя на Народното събрание Роберта Мецола по време на среща с водачите на политическите групи. Metsola има окончателното пълномощие да стартира правни дейности против други институции пред Съда на Европейските общности.

Крайният период за подаване е 25 март.

С делото hemicycle натрупва напън върху Урсула фон дер Лайен е отпред на Комисията и дава обещание да отстоява твърдо върховенството на закона, сензитивен въпрос, който погълна забележителна сила от първия й мандат.

Гневът на законодателите произтича от решението взето от Комисията, която отблокира 10,2 милиарда евро кохезионни фондове за Унгария, до които страната нямаше достъп заради непрекъснати дефекти в върховенството на закона.

Изпълнителната власт твърди,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР