Европейският парламент избра днес Роберта Мецола от Европейската народна партия

...
Европейският парламент избра днес Роберта Мецола от Европейската народна партия
Коментари Харесай

Роберта Мецола стана третата жена, която оглавява ЕП

Европейският парламент избра през днешния ден Роберта Мецола от Европейската национална партия (ЕНП) за ръководител на институцията до изборите за евродепутати през 2024 година.
Още по темата
 Четирима са в конкуренцията за поста ръководител на Екологичен потенциал Виж още

Мецола, до момента зам.-председател на Екологичен потенциал, навършва през днешния ден 43 години. Тя е юрист по специалност, майка на четири деца.

Новият ръководител на Екологичен потенциал е от Малта. Мецола бе определена още при първото гласоподаване и получи 458 гласа, при нужни 309 за безусловно болшинство.

В словото си след оповестяването на резултатите от избора тя даде обещание да не жали сили в отбрана на ползите на жителите, както и да се постарае да укрепи вярата в Европейски Съюз. Мецола прикани да се противодейства на ударите против Европейски Съюз, приказва в отбрана на малцинствата, на Украйна, за Западните Балкани и за обединяването на Кипър.

Тя прикани Европейски Съюз да не разрешава в никакъв случай диктаторите да го разделят. В словото си новият ръководител на Екологичен потенциал изрази поддръжка за проверяващите публицисти и уважи паметта на Дафне Галиция и Ян Куциак.

Мецола е третата жена в историята, която оглавява Екологичен потенциал. Нейните предшественички бяха от Франция - Симон Вей, определена през 1979 година, и Никол Фонтен, оглавила институцията през 1999 година.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР