Европейският парламент избра днес евродепутата от групата на Социалистите и

...
Европейският парламент избра днес евродепутата от групата на Социалистите и
Коментари Харесай

Европейският парламент избра зам-председател вместо отстранената за корупция Ева Кайли

Европейският парламент избра през днешния ден евродепутата от групата на Социалистите и демократите Марк Ангел (Люксембург) на мястото на отстранената поради следствие за корупция Ева Кайли (Гърция). Ангел бе определен след две гласувания, в които имаше още двама претенденти от други политически групи, се разяснява в известие на Екологичен потенциал.

Председателят на групата на Социалистите и демократите Ираче Гарсия през вчерашния ден посочи, че изборът на нов представител на ръководената от нея парламентарна мощ е обвързван с сделка за разпределението на властта в Екологичен потенциал, подписана при започване на мандата на институцията. По-рано през днешния ден ръководителят на Екологичен потенциал Роберта Мецола срещна евродепутатите с настояването на Европейската прокуратура за свалянето на имунитета на Кайли.

Според медии в Белгия главният обвинен по следствието за корупция в интерес на Катар и Мароко - Антонио Панцери, някогашен евродепутат, е сключил договорка с прокуратурата, съгласно която, в случай че бъде приет за отговорен, ще получи наказване от пет години затвор. През декември Панцери бе арестуван по едно и също време с Кайли и нейния сътрудник Франческо Джорджи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР