Европейският парламент и Съветът на ЕС приеха удължаване на действието

...
Европейският парламент и Съветът на ЕС приеха удължаване на действието
Коментари Харесай

Още 10 години безплатен роуминг в ЕС -

Европейският парламент и Съветът на Европейски Съюз одобриха удължение на действието на законодателството за роуминга, което анулира таксите за крайните клиенти. Първоначално то бе признато през юни 2017 година и без удължаването щеше да изтече през юни тази година.

Решението е част от тактиката на Европейски Съюз за поощряване на цифровата промяна, показват от пресслужбата на Екологичен потенциал. Новият правилник удължава използването на актуалните правила за още 10 години.

Отмяната на таксите за роуминг важи за цялото Европейско икономическо пространство, което включва 27-те страни от Европейски Съюз, Исландия, Лихтенщайн и Норвегия. По оценки досега 170 милиона души са се възползвали от разпоредбите при пътуванията си из Европа.

Използването на данни в роуминг през лятото на 2019 година се усили 17 пъти по отношение на лятото на 2016 година, което бе последното преди анулацията на таксите.

Законодателният текст също по този начин цели да подсигурява високо качество на услугите за потребителите, сравнимо с това, което те употребяват на домашния си пазар. Хората ще имат опция да се свържат със служби за незабавна помощ гратис, твърдят от пресцентъра на Екологичен потенциал.

Операторите ще би трябвало да осведомят потребителите за нарасналите цени на някои услуги при роуминг, да вземем за пример за оказване на техническа помощ или потребителски центрове на самолетни компании или застрахователи.

Законодателството също по този начин цели да обезпечи допустими условия за операторите, които оферират телекомуникационни услуги, и да ги подтиква да развиват мрежите си.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР