Европейският парламент гласува в подкрепа на предоставянето на статут на

...
Европейският парламент гласува в подкрепа на предоставянето на статут на
Коментари Харесай

ЕП даде зелена светлина на Украйна и Молдова за статут на кандидат-членки за ЕС

Европейският парламент гласоподава в поддръжка на даването на статут на претенденти за участие в Европейски Съюз на

С 529 гласа " за ", 45 гласа " срещу " и 14 гласа " въздържал се " Екологичен потенциал одобри резолюция, с която приканва Европейския съвет да даде " неотложно " статут на претендент за участие на двете страни, както и на, откакто Тбилиси извърши целите, посочени от Европейската комисия.

В подтекста на бруталната съветска война против Украйна този ход би бил равностоен на демонстрация на водачество, увереност и визия, означават членовете на Екологичен потенциал и допълват, че няма " бърза писта " за участие в Съюза и присъединението остава учреден на заслуги и структуриран развой, който изисква да бъдат изпълнени критериите за участие и зависи от ефикасното осъществяване на промени.

Екологичен потенциал прикани управляващите на Украйна, Молдова и Грузия да " показват недвусмислено политическата си решителност да осъществят европейските упоритости на своя народ " , като ускорят промените, с цел да изпълнят дейно критериите за участие в Европейски Съюз допустимо най-скоро.
 Европейска комисия дава на Украйна и Молдова статут на кандидат-членки на Европейски Съюз
Европейска комисия дава на Украйна и Молдова статут на кандидат-членки на Европейски Съюз

Грузия обаче би трябвало да извърши избрани условия

В документа се показва, че няма опция на разширението, което " повече от всеки път е геостратегическа инвестиция " в един постоянен, мощен и обединен Европейски Съюз.

Отбелязва се, че вероятността за пълноправно участие в Европейски Съюз на страните, които се стремят към това, е в полза на самия Съюз в политическо и икономическо отношение и в региона на сигурността.

Освен това членовете на Екологичен потенциал упорстват процесът на разширение да бъде възобновен и отблокиран във връзка с Западните Балкани .

Украйна, Молдова и Грузия аплайваха за участие в Европейски Съюз след началото на съветската инвазия на 24 февруари.

Миналата седмица на Европейския съвет да удостовери вероятностите на трите страни да станат страни членки на Европейски Съюз.
 Зеленски: Украйна де факто към този момент е член на Европейски Съюз Обновена
Зеленски: Украйна де факто към този момент е член на Европейски Съюз

Киев посочил с делата си, че извършва европейските критерии
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР