Европейският парламент гласува днес с голямо мнозинство от 539 гласа

...
Европейският парламент гласува днес с голямо мнозинство от 539 гласа
Коментари Харесай

ЕП одобри присъединяването на Хърватия към еврозоната -

Европейският парламент гласоподава през днешния ден с огромно болшинство от 539 гласа " за ", 45 гласа " срещу " и 48 въздържали се мнение, че Хърватия извършва всички условия за влизане в еврозоната от 1 януари следващата година, съобщи Българска телеграфна агенция.

Отчита се, че макар оценката на готовността на страната, която се прави на фона на пандемията, високата инфлация и войната на Русия против Украйна, Хърватия остава подготвена да одобри еврото, се показва в известие на Екологичен потенциал. Хърватия към този момент демонстрира по-тясно доближаване на цените с еврозоната спрямо други страни от Европейски Съюз при приемането на еврото, допълват евродепутатите. Екологичен потенциал чака непрекъснати старания от хърватското държавно управление, с цел да не докара въвеждането на еврото до изкуствено повишение на цените.

Становището на Екологичен потенциал ще бъде препратено до страните от еврозоната, които дават отговор за окончателното позволение Хърватия да одобри общата европейска валута.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР