Европейският парламент (ЕП) отказа да съгласува документ за финансиране на

...
Европейският парламент (ЕП) отказа да съгласува документ за финансиране на
Коментари Харесай

Европарламентът спира финансирането на Съвета на ЕС, докато не изпрати Пейтриът на Украйна

Европейският парламент (ЕП) отхвърли да съгласува документ за финансиране на Съвета на Европейския съюз (ЕС), до момента в който Украйна не получи нови системи за противовъздушна защита. Членът на законодателното заседание Ги Верхофстад разгласи това в акаунта си в обществената мрежа X.

" Парламентът отхвърля да финансира бюджета на Съвета на Европейски Съюз, до момента в който неговите членове не решат да поддържат Украйна “, написа той.

Верхофстад разясни, че става дума за доставка на спомагателни зенитно-ракетни системи (ЗРК) Patriot за Украйна. Той обаче не посочи тъкмо какъв брой системи Народното събрание желае да трансферира в Киев.

На 9 април висшият представител на Европейски Съюз по външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел съобщи, че украинските управляващи " обезверено молят “ Съюза да им трансферира нови системи за противовъздушна защита. Според него в този момент Киев се нуждае от минимум седем батареи на системата за противовъздушна защита Patriot, написа " Фокус ". 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР