Европейският парламент - ЕП не даде мандат за преговори по

...
Европейският парламент - ЕП не даде мандат за преговори по
Коментари Харесай

Българските евродепутати защитават исканията по пакета Мобилност

Европейският парламент - Екологичен потенциал не даде мандат за договаряния по пакет " Европа в придвижване " - пакет " Мобилност " във формат на триалози сред Европейския съвет, Европейската комисия - Европейска комисия и Екологичен потенциал.

В рамките процедурата по внасяне на промените и при гласуването в пленарна зала като български представители в Екологичен потенциал ще продължат да отстояват основните позиции, образувани от настояванията на българските превозвачи и синдикати. Но ги безпокои резултатът от днешното гласоподаване и образуваното болшинство в Европейския парламент, което нееднозначно демонстрира съотношението на силите, разясняват те в своя позиция.

Според признатите през днешния ден решения в границите на идната пленарна сесия трите отчета във връзка с използването на разпоредбите на Директивата за командироване във връзка с интернационалния превоз, времето за ръководство и отмора и разпоредбите във връзка с упражняването на специалността авто транспортьор и каботажа ще бъдат сложени на гласоподаване в пленарна зала.

При това състояние се дава опция в границите на период до идващото пленарно съвещание в текстовете да бъдат внасяни спомагателни промени.

Българските евродепутати са за опазване изключването на интернационалните водачи от Директивата за командировани работници; Отпадане на препоръчаната възбрана за прилагане на почивката в кабината и въвеждане на реален временен интервал във връзка с препоръчаната опция за почивки на сертифицирани паркинги; Запазване на опцията интернационалните водачи сами да избират къде да почиват, без да бъдат задължавани в избора си; Постигане на гаранции, че предлагането на всеки три седмици транспортното средство да има най-малко едно натоварване или едно разтоварване в страната членка на регистрация няма да се ползва за интернационалните транспорти, а ще се отнася единствено като мярка за битка с компаниите " пощенски кутии " ; Удължаване периода на влизане в действие на задължението за въвеждането на интелигентните тахографи;

Допълнителен приоритет за българските представители в Екологичен потенциал е постигането на задоволително дълъг гратисен интервал за използването на препоръчаните ограничения, за с цел да се облекчи акомодацията и административната тежест на сектора.

Припомняме, превозвачите у нас ще предизвикват народен референдум за излизането на България от Европейски Съюз, в случай че плануваните ограничения в законодателния пакет за подвижност в Европейски Съюз бъдат признати.

Представители на българските превозвачи организираха изключителна среща с министъра на превоза Ивайло Московски, на която бяха разисквани оферти за промени в мобилния пакет, който стана прочут като пакета " Мобилност " или пакета " Макрон ".

Очакват формалната позиция на министър Московски и българското държавно управление да бъде чута от Европа. На съвещание на Министерския съвет държавното управление утвърди публична позиция в поддръжка на българските превозвачи. Решението идва в осъществяване на решение на Народното събрание от 11 май тази година. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР